ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
Sustainable production of legumes

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου, επικεφαλής των οποίων είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια κα.Παπαστυλιανού, με μεγάλη εμπειρία χρόνων στην εκπαίδευση επαγγελματιών αγροτών. Το πρόγραμμα κατάρτισης «Αειφόρος καλλιέργεια των ψυχανθών», παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία των συγκεκριμένων φυτικών ειδών, σε 40 νέους ετησίως.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 ώρες είναι θεωρία και οι 50 ώρες είναι πρακτική άσκηση στον αγρό.

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σκοπός Προγράμματος
Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους αγρότες να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τομέα της αειφόρου καλλιέργειας των ψυχανθών, συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα της υπαίθρου. Ταυτόχρονα, στόχο έχει να υποστηρίξει την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών ψυχανθών τόσο στην εγχώρια αγορά αλλά και διεθνώς.

Σε ποιους απευθύνεται

Πρόγραμμα σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ενδεικτικά:

Περιοχή δράσης εκπαιδευτικού κύκλου 2018-19
Δομοκός
Λαμία

Διάρκεια δράσης
5 μήνες
Η παρουσία είναι υποχρεωτική
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται2 ή 3 ημέρες κάθε 10ήμερο (κατά προσέγγιση).

Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.
Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες
Ξενάκη Δήμητρα
Άρτεμις Ρήγου
Γραφείο Διαχείρισης Φυσικού έργου (PMO) Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά οδός 75, Αθήνα, 11855, τηλ. 210-5294963, 210-5294964

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ